English English
Başkanımızın Mesajı
“Benim Bir Engelim Bir De Yabancı Dilim Var” Projesiyle Engelliler İngilizce Öğr
Salı, 18 Eylül 2018
“Benim Bir Engelim Bir De Yabancı Dilim Var” Projesiyle Engelliler İngilizce Öğr

 

“Benim Bir Engelim Bir De Yabancı Dilim Var” Projesiyle Engelliler İngilizce Öğrenecek

 

 

 

 

 

Ekonomik Sosyal Araştırma ve Kalkınma Derneği ile Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi, gençlerin, kadınların, engellilerin, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki grupların istihdamına katkıda bulunmayı amacıyla “Benim bir Engelim bir de Yabancı Dilim var” adlı proje hayata geçiriyor.

Bugün tanıtım toplantısı gerçekleşen proje, Ekonomik Sosyal Araştırma Ve Kalkınma Derneği (ESAK) tarafından hazırlanarak, İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

 

Ünye’de ikamet eden ve Ünye Sakatlar Derneğine kayıtlı olan 18-30 yaş arasındaki 15 gencin faydalanacağı projede, engellilere mesleki beceri kazandırmak hedefleniyor.

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya ESAK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şimşek, Proje Koordinatörü Mehmet Çolakoğlu, Ünye Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ufuk Işık, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve Ünye Sakatlar Derneği üyeleri katıldı.

ESAK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şimşek sözlerinde şunları kaydetti; “Biz bu derneği bir düşünce kulübü olarak başladık ve burada her düşünceden insanlar var. Başkanlık yaptığımız dönemde bu dernek üzerinden 50 öğrencimize burs verdik. 10 yıllık olan bu derneğimizde başkanlıktan sonra fındık raporu hazırlattık. Mesleki eğitim raporu hazırladık ve bu işle ilgilenen kişilere gönderdik. Biz ayda bir toplanıyoruz ve bilmediğimiz, ülkenin ihtiyacı olan konularda tartışmalar yapıyoruz. “Bir Engelim ve Bir Yabancı Dilim Var” isimli projeyi İçişleri Bakanlığı’ndan dernek masasında geliştirdik. Bugünde bu projenin tanıtımındayız. İnşallah yeni  başka projelerde de bir araya geliriz.”.

 

Proje Koordinatörü Mehmet Çolakoğlu toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında, proje hakkında şu şekilde ayrıntı bilgi verdi; 

“Ekonomik Sosyal Araştırma Ve Kalkınma Derneği (ESAK)İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire başkanlığı tarafından yayınlanan, gençlerin, kadınların, engellilerin,  maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki grupların istihdamına katkıda bulunmayı amaçlayan projeye başvuruda bulunmuş ve değerlendirme sonunda proje kabul edilmiştir.

Projenin adı “Benim bir engelim bir de yabancı dilim var”. Projenin genel amacı, , gençlerin, kadınların, engellilerin,  maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki grupların istihdamına katkıda bulunmaktır. Projenin özel amacı ise, Ünye ilçesinde ikamet eden ve Ünye Sakatlar Derneğine kayıtlı olan 18-30 yaş arasındaki 15 gencin, sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımlarını ve özellikle turizm alanında istihdam edilmelerini saylayarak, mesleki beceri kazandırmaktır.

Projenin konusu, engellilere ve maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik proje üretmektir. Bu bağlamda, Ünye ilçesinde ikamet eden ve Ünye Sakatlar Derneğine kayıtlı olan 18-3 yaş arasındaki 15 engelli kadın ve erkeğe temel seviyede yabancı dil (İngilizce) eğitimi ve turizm sektörüyle ilgili temel bilgi verilmesi ve eğitim sonucunda katılımcıların turizm sektöründe istihdam edilmesi projenin konusunu oluşturmaktadır.  Projeye katılan engelli gençlerin hayata yönelik ön yargıları ortadan kalkacaktır. Diğer taraftan yerel yönetim Ünye’de ekonomik ve sosyal kalkınmada Turizmi ana sektör olarak belirlemiştir. Bu amaçla ‘Kültür Yolu’ projesi devam etmektedir. Bu bağlamda projenin hedefi doğrultusunda istihdam olanakları da artacaktır.” Dedi.

 

Ünye Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ufuk Işık: “Bizim diğer bir projemiz 2017 yılında başlattığımız ve şuanda Avrupa Birliği’nin çağrısı beklediğimiz mülteci konusundadır. Avrupa Birliği’nin projelerini incelediğimizde, son projelerin genellikle nicel verilere dayandığını gördük ve bizde 20 soruluk bir anket düzenledik. Bu anketi de mülteci ailelere uyguladık. Yaklaşık 80 anket uyguladık ve değerlendirdik. Mültecilerin Türkiye’de kalmalarını istediğini anket sonunda gördük ve bizde hem iş gücüne hem de istihdama katkı sağlamak amacıyla bir proje başlatmayı düşünüyoruz.

 

 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş: “Ben bugüne kadar bütün öğrencilerime muhakkak İngilizce öğrenmeleri gerektiğini ifade ettim. Bu güzel proje her arkadaşımızı bir adım öne götürecek bir projedir. Bu proje sayesinde arkadaşlarımızın önüne çok büyük imkanlar açılacaklar, yeter ki arkadaşlarımız azim etsin ve çalışsınlar.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: new project