English English
Başkanımızın Mesajı
Başkan yardımcımız Mehmet Çolakoğlu Budapeşte'deydi
Salı, 25 Kasım 2014
Başkan yardımcımız Mehmet Çolakoğlu Budapeşte'deydi

       Başkan yardımcımız Mehmet Çolakoğlu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları faaliyetlerinden birisi olan ''Gençlik Alanında Eğitim '' başlıklı eğitim toplantısına katıldı. Çolakoğlu şunları söyledi;

          "3-8 Kasım 2014 tarihleri arasında  Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de gerçekleşen  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları faaliyetlerinden birisi olan ''Gençlik Alanında Eğitim '' başlıklı eğitim   faaliyetine katıldım. Eğitimin konusu sivil toplum örgütlerinin (STÖ) sosyal  sorumluluk  projelerini hazırlarken ihtiyaç duydukları finansal kaynağı nasıl sağladıkları ile ilgiliydi. Bu noktada benim için en önemli  tecrübe, Avrupa Birliği içinde sivil toplum örgütlerinin ( bizdeki tanımı Dernekler) çok önemli  işlevleri yerine getirdiklerini gözlemlemekti. Kısaca, Avrupa Ülkelerinde tüm sosyal sorumluluk projeleri sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilmekte ve STÖ'ler faaliyetler için gereken finansal kaynağı hazırladıkları projeleri özel veya kamu işletme ve kuruluşlara sunarak ve de Avrupa Birliği fonlarından sağlamaktadırlar.  Bu anlamda sivil toplum örgütleri aynen ticari bir işletme gibi kazan kazan amacına yönelik projeler hazırlamakta ve hem STÖ hem de işletme  kar edeceği bir ürün veya hizmet ortaya çıkarmaktadır.

Bu noktada STÖ'lerin elde ettiği kar gönüllü bir amaç ile yapılan sosyal sorumluluk faaliyetinin gerçekleşmesi olurken ticari faaliyet gösteren işletme ürün ve  hizmet satışından elde ettiği geliri artırmaktadır.

Sonuç olarak, edindiğim en önemli kazanım ;  ülkemizdeki Sivil Toplum Örgütlerinin  Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi işlev görmeleri gerektiğidir. Bunun için Türk gençliğinin daha fazla sivil toplum örgütleri içinde olması ve STÖ'lerin gerçek görevlerinin toplum yararına olan işlevleri gerçekleştirmeleri gerektiğinin farkında olmalarıdır. "

Etiketler: AB